Tuulin tuloksia

MEJÄ
Pyhäntä 31.5.2015, tuomari Marika Ahola
VOI 1 / 45
p

Alkumakaus merkaten ohjatusti ja innokkaasti jäljelle. Tuuli jäljestää innokkaasti ja jälkitarkasti kaikki osuudet. Maavainuinen jäljestys jarrutetaan maastoon sopivaksi. 1.kulma jossa katko selviää vaivattomasti hakien ja saapasjälkeä hyödyntäen, muut kulmat taittuvat tarkasti. Makauksista 1. merkataan nopeasti nuuhkaisten, 2. ja 3. makaus kävellään yli. 4.makaus merkataan hyvin pysähtyen. Kaadolle tullaan suoraan ja se tuodaan iloisena ohjaajalle. Mallikasta työtä suorilla osuuksilla ja kulmilla mutta ne makaukset. Erinomaista ohjaajatyötä.


MEJÄ
Hailuoto 17.5.2015, tuomari Antti Koski
VOI 1 /
47p

Koiralle osoitetaan verityksen alku ja siitä innostuneesti itsenäiseen, pääasiassa maavainuiseen jälkityöhön. Koira hoitaa hommansa jälkitarkasti kaikilla osuuksilla, ainoastaan yksi lyhyt pisto sivuun viimeisen osuuden alussa. Makauksista toinen käveltiin yli, muut osoitettiin nuuhkien. Toisella osuudella makauksen jälkeen karkoittuu metsäkana veritykseltä. Kehotuksella fokus takaisin jäljestykseen. Ensimmäisen kulman katkos selviää nopeasti saappaan jälkiä seuraten verityksen lopusta. Toinen kulma pienellä suunnantarkistuksella. Viimeisellä kulmalla reilu narunmitan lenkki. Koira kiskoo voimakkaasti kohti kaatoa. Nostaa sorkan. Hieno suoritus koirakolta. 


NOME-B
Tornio 21.9.2014, tuomari Harri Siven
AVO 0

Yleisvaikutelma: Markkeerauksen suorittanut koira, koira ei ole tänään kuitenkaan lainkaan ohjattavissa. Tämä yhdessä muiden puutteiden kanssa pudottaa koiran palkintosijoilta.

MEJÄ
Eurajoki, 14.9.2014 tuomari Marko Saarni
VOI 1 / 46
p


Koira ohjataan huolellisesti jäljelle. Edetään maavainulla aivan jälkitarkasti, vain pari pientä pistoa tuoreille sorkanjäljille. Katkokulma hienosti rengastaen ja lopulta tukeutuu jäljentekijöiden jälkiin. Normikulmilla lenkit, ensimmäisellä laajempi, toisella pieni. Makuut pysähtyy nopeasti nuuhkimaan, paitsi viimeisen ylittää pysähtymättä. Kaadolle suoraan ja nappaa sorkan suuhunsa. Hieno suoritus varmalta jälkiparilta.


MEJÄ
Pyhäntä, 31.8.2014, tuomari Karla Sohlman
VOI 1 / 41
p


Tuuli tutkii alkumakauksen hyvin. Alkaa reipasta vauhtia etenevä jäljestys jossa käytetään pääosin maavainua. Kaikki osuudet edetään melko jälkitarkasti. Matkan aikana vain parit pikku pyörähdykset jäljen sivuun. 1. kulma teettää töitä, mutta selvittää omatoimisesti 2.kulma, jolla katko oikaistaan uudelle osuudelle, ei mennä veretyksen loppuun. 3. kulma tarkasti. Makauksista 1. ja 4. ei osoiteta, 2. ja 3. hyväksyttävästi. Kaadolle suoraan ja sorkka napataan suuhun ja tuodaan ohjaajalle. Tuulilla oli tänään turbovaihde päällä ja siksi tapahtumat tehtiin vähän hutiloiden. Jäljestää Tuuli osaa hienosti. Pisteitä pudottaa 1.kulma, katko ja kaksi makuun merkkaamattomuutta.


NOME-B
Rovaniemi, 10.8.2014, tuomari Veli-Erkki Haataja
AVO
0


Yleisvaikutelma: Perusnoutaja, jonka ohjaaja tuntee hyvin. Ei lähetä ohjaustehtävään. Ottaa löytämänsä riistan epäröimättä ja palauttaa ohjaajalleen.


MEJÄ
Siikalatva, 3.8.2014, tuomari Helena Huhmarniemi
VOI 1 / 49
p


Riitta ja Tuuli lähtevät tottuneesti jäljelle. Tuuli jäljestää koko jäljen jälkitarkasti alusta loppuun. Ensimmäisellä kulmalla katko, mikä selviää veretyksen alkuun kahdella lenkillä. Toinen kulma alle narunmitan tarkkuudella, kolmas kulma tarkasti. Makaukset merkkaa kaikki riittävän tarkasti pysähtyen ja nuuhkien. Kaadolla nappaa sorkan suuhun. Erinomaista jäljestystä tältä koiralta, jonka varmuus paranee loppua kohden.


NOME-B
Tornio, 6.7.2014, tuomari Jouni Vimpeli
AVO 2

Yleisvaikutelma: Koira, joka suorittaa tänään erittäin hyvät markkeeraukset, hyvän ohjauksen ja hyvän vesialueen haun. Maahaun tehottomuus ja pienet puutteet riistan käsittelyssä laskevat palkintosijaa.


MEJÄ
Muhos, 29.6.2014, tuomari Rauno Koskinen
VOI 1 / 46
 p

Koira ohjattuna jälkityöhön. Maavainuinen ja sopivavauhtinen koirakko. Kaikki osuudet edetään jälkiuralla, tehdään vain kaksi vajaan narun mittaista pistoa koko matkan aikana. Makauksista kaksi merkataan pysähtyen ja kaksi kävellään yli. Toinen kulma, jolla katko, selviää ensin kahden lenkin jälkeen ihmisjälkeen tukeutuen. Ensimmäinen ja kolmas kulma jälkitarkasti. Kaadolle suoraan, se kiinnosti. Hieno suoritus koirakolta, jota hiukan himmentää kahden makauksen yli kävely.


MEJÄ
Ii,
15.6.2014, tuomari Jouni Simonen
VOI 1 / 49
p


Ohjattu nopea lähtö. Tuuli jäljestää ripeästi ohjaajan hyvin jarruttaessa. Tuuli ei poistu hihnanmittaa kauemmas jäljestä koko suorituksen aikana. Katkokulma tekijöiden jälkiä seuraten, kaksi muuta kulmaa suoraviivaisesti. Makauksista koira merkkaa hyvin kolme ja viimeisen turhan nopeasti jonka vuoksi pistemenetys. Sorkalle koira tulee suoraan ja osoittaa siihen kiinnostusta. Erinomainen yhteistyö ja suoritus.


NOME-B
Muhos, 1.6.2014, tuomari Tuija Hukkanen
AVO
3


Yleisvaikutelma: Hyvin itsenäisen oloinen koira, joka suorittaa hyvän markkeeraustehtävän. Ohjaustehtävässä koira olisi voinut olla hieman kuuliaisempi. Puutteet riistan käsittelyssä sekä ohjattavuudessa vaikuttavat palkintosijaan.


MEJÄ

Pyhäntä, 25.5.2014, tuomari Juha Pelttari
VOI 1 / 49 p

Koira tutkii alkumakauksen ja aloittaa maavainuisen jäljestyksen. Kaikki osuudet ihan jäljen päällä. Kaikki makaukset merkataan hyvin.  1. kulma jolla katko, selviää hakemalla ja saapasjälkiin tukien. Toisella kulmalla koira lähtee jo oikeaan suuntaan, mutta palaa tarkistamaan kulman uudestaan. 3. kulma tarkasti. kaadolle suoraan, jonka otti suuhun. Erinomaista työtä koiralta ja ohjaajalta.

MEJÄ
Raahe, 14.5.2014, tuomari Juha Pelttari
VOI 1 / 48
p


Koira tutkii alkumakauksen josta hyvin ohjatusti jäljelle. Alkaa sopivavauhtinen, maavainuinen jäljestys. 1.osuuden alussa tarkistelua jäljen molemmin puolin. Loppuosuudet jälkitarkasti, tehden vain muutaman pienen tarkistuksen. 4.osuuden lopulla joku voimakkaampi haju oli viedä koiran mutta palaa itsenäisesti jäljelle. Kaikki makaukset merkataan hyvin. 1. ja 3. kulma pienellä takalenkillä, 2.kulma jolla katko selvää saapasjälkiä apuna käyttäen. Kaadon haistaa 20 metrin päästä, jolle menee voimakkaasti vetäen ja ottaa sen suuhun. Erinomaista työtä koiralta ja ohjaajalta.NOME-B
Kajaanin ympäristö, Sopenjärvi 4.8.2013, tuomari Vesa Hietikko
AVO 2

Yleisvaikutelma: Työhaluinen koira joka on erinomainen hakutyöskentelijä. Muistaa paikallistamistehtävässä pudotukset hyvin. Ohjaustehtävän puutteet pudottavat palkintosijaa.


NOME-B
Tornio 7.7.2013, tuomari Mikael Rönnbäck
AVO 2


Yleisvaikutelma: En arbetsvillig och trevlig tik, som uppvisar fint sök och dirigering. Något oklart vid markeringar.

 


NOME-B
Hailuoto 29.6.2013, tuomari Timo Väisänen
AVO 3


Yleisvaikutelma: Hieman vaihtelevasti työskentelevä koira, joka selvittää kokeen muut tehtävät hyvin, mutta työskentelyhalu katoaa hakutyön aikana ja se jää tehottomaksi.

 


MEJÄ
Pudasjärvi, 22.6.2013, tuomari Seppo Venäläinen
VOI 1 / 48 p


Lähtömakaus nuuhkitaan ja ohjatusti jäljelle. Tuuli jäljestää koko jäljen tarkasti tehden pari pientä tarkastusta ja yhden isomman. 1., 2. ja 3. makaus merkataan pysähtymällä ja 4.yli. 1-kulma tarkasti, 2. jolla katko kuljetaan veretys loppuun, kaarroksella löytyy uusi osuus, ja 3.kulma lenkillä. Kaadon tuo ohjaajalle. 

 

 

NOME-B
Rovaniemi, 16.6.2013, tuomari Vesa Hietikko
AVO 0


Yleisvaikutelma: Työintoinen koira, jonka kokeen keskeyttää epäonnistuneet paikallistamis/ohjaustehtävät.

 

 

MEJÄ
Pyhäntä, 26.5.2013, tuomari Juha Karlström
VOI 1 / 50 p


Rauhallinen ohjattu lähtö. Erinomainen varma suoritus lähdöstä sorkalle. Makaukset merkkaa huolellisesti. Kulmat suoraviivaisesti, katkokulma tuulta hyväksi käyttäen. Suorat osuudet jälkitarkasti. Sorkalle suoraan, jonka tuo itsenäisesti ohjaajalle. Upea suoritus, jota helle ei heikentänyt.

 

 

MEJÄ, SM FINAALI

Padasjoki, 23.9.2012, tuomari Juha Junkala

VOI 1 / 46 p  -> 5 sija

 

Lähtö innokas. Etenee sopivaksi jarrutetulla nopeudella maa- ja ilmavainuisesti. Työskentelee sik-sak tyyliin jäljellä ja jäljen tuntumassa. Ensimmäinen kulma suoraviivaisesti. Katkokulmalla laajahko lenkki. Kolmannella kulmalla vähän pienempi. Merkkasi kaikki makaukset. Kaato löytyi. Erinomainen suoritus, jossa tänään pisteitä laskee hieman puurtava työskentely.

 

MEJÄ, SM KARSINTA

Padasjoki,22.9.2012, tuomari Tuija Sällylä

VOI 1 / 48 p  -> 5 sija

 

Tuulille osoitetaan hyvin lähtö ja se lähtee itsenäiseen, varmaan maavainuiseen, hieman hosuvaan jäljestykseen, etenee koko jäljen jälkiuralla. Makauksista merkitsee kolme erinomaisesti pysähtyen, yksi päältä. kulmat rengastaen, katkokulma veretyksen loppuun ja jatko löytyy parilla pienellä lenkillä. Kaato löytyi ja toi sen ohjaajalle.

 

VOI 1 / 48 p, tuomari Anne Viitanen (karsintakokeen 2. tuomari)

 

Tuuli nuuhkii alkumakuun hyvin ja ohjataan jäljelle, johon koira jarrutetaan sopivaan vauhtiin. Jäljestys on pääsääntöisesti maavainuista aaltoillen molemmin puolin jälkiuraa. Matka etenee koko ajan hyvin eikä häiritseviä tarkastuksia ole. Kaadolle tulee suoraan ja omii sen ottamalla suuhunsa. Katkokulma yhdellä rengastuksella ja lopulta nokialaisia pitkin veretyksen alkuun. Ensimmäinen kulma ensin tarkasti ja sitten vielä rengastaen. Kolmas kulma takaa kaartaen. Makuista merkkaa kolme hyvin pysähtyen ja yhden kävelee yli. Hyvä koiran ja ohjaajan yhteistyö.

 

 

MEJÄ

Pyhäntä, 2.9.2012, tuomari Kari Muje

VOI 1 / 49 p,  Piirinmestari

 

Hyvin ohjatusti ja merkaten jäljelle. Tuuli aloittaa todella innokkaasti ja jarrutetaan sopivaan vauhtiin. Maavainuinen jäljestys on hyvin tarkkaa lähes koko jäljen matkan, vain pari pikaista pistoa sivuun riistajälkien kohdalla. Pari tuoretta hirven jälkeä Tuuli ylittää nopeasti nuuhkaisten. Katko ensin rengastaen, josta saapasjäljille ja rivakasti 2. osuudelle. 2. kulma tarkasti ja kolmannella pieni tarkistuslenkki. Tuuli merkkaa kaikki makaukset toviksi pysähtyen ja nuuhkien. Kaato haltuun noutaen. Huippujäljestys ja hyvää yhteistyötä koirakolta.

 

 

NOME-B

Kajaani, Kivijärvi 29.7.2012, tuomari Vesa Hietikko

AVO 3

 

Yleisvaikutelma: Rauhallisella tyylillä työskennellyt koira, joka tekee varmat paikallistamistehtävät. Ohjaustehtävän yhteydessä olevat puutteet ja haun loppuosan hiipuminen vaikuttavat palkintosijaan.

 

 

NOME-B

Hailuoto 28.7.2012, tuomari Pekka Uusimäki

AVO 0

 

Yleisvaikutelma: Tasaisella vauhdilla työskentelevä koira, joka onnistuu tänään markkeeraustehtävässä. Puutteet ohjattavuudessa, yhteistyössä ja vesialueen haussa pudottavat koiran palkinnoilta.

 

 

NÄY

Oulu 14.7.2012, tuomari Cristian Vantu, Romania

ERI, KÄK 1, SA, PN 3, CC + VARACACIB

 

Exellent type. Very good expression and head profile. Quite good front and ribcage, good topline. Moves well.

 

 

MEJÄ

Tornio 22.6.2012, tuomari Erika Jylhä-Pekkala

VOI 1 / 47

 

Tuuli ohjatusti liikkeelle, josta tehokkaaseen maavainuiseen työhön. Kaikki osuudet ihan jäljen tuntumassa viidakkoa väistellen. Alkuosa jäljestä maastoon nähden säpäkästi, loppuosa mallikkaasti. Ensimmäinen ja kolmas kulma mallikkaasti, toinen katkokulma järjestelmällisesti hakien. Makauksista osoittaa selvästi ensimmäisen, toisen ja neljännen, kolmas ylitetään. Kaadolle suoraan, jonka nostaa iloisesti ohjaajalle. Tuuli teki tänään hyvän työn.

 

 

MEJÄ

Ii 17.6.2012, tuomari Jukka Välitalo

VOI 3 / 22 p

 

Hyvin ohjattu lähtö. Aloittaa maavainuisen levottoman ja puurtavasti etenevän jäljestyksen. Aikakin niukasti ylitty. Makuut merkkaa kaikki. Katkokulmalla ajutuu ennen veretyksen loppua vasemmalle ja siltä toiselle puolen ja lopulta oikaisee. Ennen toista kulmaa vaikeuksia ja jatkuu kulmalle. Löytää vaikeuksien kautta uuden osuuden. 3.kulmalla taas vaikeuksia. Kaadolle suoraan mikä otetaan suuhun. Puurtavuus aiheuttaa ajan ylityksen mikä muiden vaikeuksien lisäksi pudottaa palkintosijoja.

 

 

MEJÄ

Hailuoto 10.6.2012, tuomari Jukka Hevonkorpi

VOI 1 / 49 p

 

Itsenäinen, innokas lähtö. Tämä koira pyrkii seuraamaan jälkeä aivan tarkasti ja pystyykin siihen, eteneminen on aivan jälkitarkkaa ja määrätietoista. Koira tekee vain muutaman nopean tarkistuspiston. Kulmat aivan tarkasti, katko nopeasti ihmisjälkiä. Kaikki makaukset osoitetaan erittäin selvästi. Suoraan sorkalle, josta koira on kiinnostunut. Poikkeuksellisen loistava jäljestys!

 

 

NOME-B

Ylikiiminki 3.6.2012, tuomari Markku Bräyschy

AVO 0

 

Yleisvaikutelma: Päivän kokeessa koira suorittaa tehokkaan ja kestävän hakutyöskentelyn, mutta puutteellinen ohjattavuus sekä paikallistamiskyky pudottavat koiran palkinnoilta.

 

 

MEJÄ

Muhos 13.5.2012, tuomari Toni Tunkkari

VOI 1 / 50 p

 

Tuulille osoitetaan alkumakaus ja tästä eteenpäin koira suorittaa kaikki tehtävälle asetetut osa-alueet virheettömästi. Tuoreet riistanjäljetkään ei koiran uskoa horjuta katkokulmalla.  Virheetön suoritus.

 

  

MEJÄ, Ruotsi

Piteå 24.9.2011, tuomari Roger Marklund

Öppen klass 1

  

Allmänt omdöme: En trevlig spårhund, som jobbar med stor motor. Klarar vinklar och bloduppehåll mycket bra! Arbetar  i lämpl tempo.

  

  

NOME-B

Tornio 4.9.2011, tuomari Ari-Pekka Fontell

ALO 1

 

Yleisvaikutelma: Vahva, hyvä viettinen työmyyrä. Selvittää päivän kokeen mallikkaasti ohjaajan hermoilusta huolimatta.

 

 

MEJÄ

Siikalatva 31.7.2011. tuomari Jyrki Rasinpää

VOI 1 / 49 p

 

Tuuli nuuhkii alkumakausta ja aloittaa sopivavauhtisen jäljestyksen maavainua käyttäen. Kaikki makaukset merkataan hyvin pysähtymällä ja nuuhkimalla. 1. ja 3. kulma tarkasti. 2. kulma, jolla katko, jäljentekijän jälkiä apuna käyttäen. Kaikki osuudet jäljestetään tarkasti lukuun ottamatta 4. osuuden alussa tapahtuvaa vilvoittelua jäljen sivussa ojassa. Kaadolle jää nuuhkimaan sorkkaa. Erinomainen suoritus, edes viimeisellä osuudella jäljen sivussa ollut lampi ei häirinnyt koiran työskentelyä. 

 

 

MEJÄ

Muhos 23.7.2011, tuomari Jukka Hevonkorpi

VOI 1 / 48 p

 

Tuuli tutki lähdön ja se ohjattiin jäljelle. Se eteni sopivan reipasta vauhtia maavainua käyttäen. 4. osuuden alussa ajouran jälkeen koira ui ojassa, minkä jälkeen teki muutaman tarkistuksen jäljen sivussa. Muuten eteneminen oli aivan jälkitarkkaa. 1. kulma pienellä suunnantarkistuksella. Katko nopeasti kahdella rengastuksella, kolmas kulma pienellä kaarrolla. Kaikki makaukset Tuuli osoitti mallikelpoisesti. Suoraan sorkalle, josta oli kiinnostunut. Poikkeuksellisen loistava jäljestys!

 

 

NOME-B 

Tornio 10.7.2011, tuomari Jouni Vimpeli

ALO 0

 

Yleisvaikutelma: Nuori narttu, joka tekee hyvin paikallistamistehtävän. Valitettavasti koira rikkoo jälkimmäisen markeerausriistan.

 

 

NOME-B 

Ylikiiminki 2.7.2011, tuomari Mikael Rönnbäck

ALO 1

 

Yleisvaikutelma: Trevligt arbetande tik genom för hela provningen och uppvisar fina egenskaper. Kunde löst landredigeringen effektivare.

 

 

NOME-B 

Pudasjärvi 5.6.2011, tuomari Markku Bräyschy

ALO 0

 

Yleisvaikutelma: Kiihottuneessa tilassa kokeessa esiintynyt koira jonka suoritus keskeytetään riistan murskaamisen takia.

 

 

MEJÄ, Ruotsi

Piteå 28.5.2011, tuomari Roger Marklund

Öppen klass 3

 

Allmänt omdöme: En trevlig hund med stor spårmotor. Har proplem: 2st vinklar (hjälp tillbaka) klarer övrigs. Bra arbetstempo.

 

 

 

MEJÄ

Muhos 22.5.2011, tuomari Kai Ylikoski

VOI 2 / 35 p

 

Tuuli merkkaa alkumakuun ja aloittaa maavainuisen jäljestyksen. 1.osuus jälkitarkasti. 1.kulma, jossa katko, veritys loppuun ja alkaa innokas uuden osuuden haku. Koira tekee töitä veren löytämiseksi, mutta loittonee koko ajan kulmalta. Lopulta on palautettava, hukka. Toinen osuus hyvin lähes loppuun asti, poistuu veriuralta linjauraa pitkin ja osuu takaisin jäljelle kolmannelle osuudelle. 2.kulma tuli tämän takia oikaistua reippaasti. Kolmannella ja neljännellä osuudella pyörii jäljen päällä ja tekee tarkastuksia. Tämä vaikuttaa työskentelyn etenevyyteen. Kolmas kulma jäljen mukaan. Makuut merkkasi kaikki pysähtyen nuuhkimaan. Kaadon osoitti ja nappasi suuhun. Hyvä suoritus nuorelta koiralta.

 

 

Hankinome

Epävirallinen nomekilpailu, Oulunsalo, 9.4.2011

ALO 50/60 p

 

Rasti 1:  Markeeraus             8/10

                  Ohjaus                       7/10

                  Yleisvaikutelma: Tekee hyvät markeeraukset. Lähtee hyvin linjalle, juoksee ohi,

                                                       palatessaan löytää dummyn. Toimii ohjaajan kanssa kohtuulli-

                                                       sessa yhteistyössä.

                                                       7/10 

  

Rasti 2: Hakuteho                  10/10

                 Hakuinto                     9/10

                 Yleisvaikutelma: Innokkaasti toimiva ja hyvällä vauhdilla työtä tekevä koira,    

                                                     jonka vainun käyttö hyvää. Palautukset ovat suoraviivaiset

                                                     sekä luovutukset ovat rauhalliset ja hyvät.  

                                                      9/10

 

Yhteispisteet 50/60

Sijoitus 5

 

 

NÄY

Raahe, 29.1.2011, tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen

Nuortenluokka: EH

 

Vielä hieman kevyt kokonaisuus. Luusto saisi olla järeämpi ja runko täyteläisempi. Erittäin hyvä pää, tummat silmät ruskeaksi koiraksi. Pitkä kaula. Hyvä lapakulmaus. Tarpeeksi syvä rintakehä mutta pitkä lanneosa ja kohoava vatsaviiva. Hieman kaareva selkälinja. Hyvät takakulmaukset, leveä reisi. Hyvä häntä. Karva on melko lyhyttä mutta karheaa ja tiheää.

 

  

NOME-B

Tornio, 2.10.2010, tuomari Antti Nurmi

ALO 0

 

Ohjattavuus                             Koira karkaa ohjaajan hallinnasta hakualueelle noutaen haku-

                                                       riistan

Yleisvaikutelma                     Koe joudutaan keskeyttämään ensimmäiseen suoritukseen,

                                                       koska koira ei ole ollenkaan ohjaajan hallinnassa

 

 

MEJÄ

Pyhäjoki, 5.9.2010, tuomari Jouni Simonen

VOI 1 / 48 p

  

Hyvä rauhoitettu lähtö. Tuuli lähtee jäljestämään reippaasti ja jälkitarkasti. 1. kulmalle, joka on katkokulma tullaan suoraan ja katko selviää melko vaivatta etsimällä. Toinen osuus edelleen ripeää ja jälkitarkkaa jäljestystä ja kulmankin Tuuli menee suoraviivaisesti. Kolmas osuus edetään kuten edellisetkin, ainoastaan kulmalla koira joutuu tekemään tarkistuslenkin. Neljännellä osuudella koiran vauhti hieman rauhoittuu, mutta jälkitarkkuus jatkuu. Sorkalle tullaan suoraan ja se tuodaan ohjaajalle. Kaikki makaukset Tuuli merkkaa esimerkillisesti. Erinomainen suoritus.

 

  

MEJÄ, Norja

Karasjok, 7.8.2010, tuomari Bernt Somby

Premie 1

 

Sporstart og tempo utmerket. Rotet litt ned spor tap men meget godt. Helhets inntrykket meget godt.

(Jäljen alku ja vauhti erinomaiset. Etsii jälkeä katkolla, mutta muutoin hyvä. Kokonaisvaikutelma oikein hyvä.)

 

 

MEJÄ 

Hailuoto 1.8.2010, tuomari Helena Huhmarniemi

AVO 1 / 49 p

 

Hyvä ohjattu aloitus. Heti alun jälkeen pyrähtää lentoon lintu lähistöllä.Tuuli pyörii ja sählää laajalti n 100 m:n matkan, kunnes lenkitys pienenee jäljen molemmin puolin tapahtuvaksi aaltoiluksi. Ensimmäinen makaus merkataan hyvin ja kulma tarkasti, toinen osuus jälkitarkkaa jäljestystä, kolme pientä pistoa tehdään jäljen sivuun, mutta nopeasti takaisin. Toinen makaus pysähdytään, nuuhkitaan ja kulma tarkasti. Kolmas osuus jäljestetään aaltoillen jäljen molemmin puolin kaadolle saakka. Sorkan Tuuli nappaa suuhun ja tuo ohjaajalle.

 

 

MEJÄ 

Muhos 25.7.2010, tuomari Lea Foudilainen

AVO 1 / 42 p

 

Hieman hätäinen lähtö. Toki innokas. Tuuli jäljestää pääosin maavainuisesti ja reipasvauhtisesti. Kahdella ensimmäisellä osuudella työ jokseenkin levottoman oloista, ohjaajaa kieputetaan jäljen molemmin puolin ripeätahtisesti. Kauas Tuuli ei poistu jäljeltä. Kolmas osuus tämän päivän parasta antia. Työ sujuvaa, varmaan siksikin kun Tuuli on rauhoittunut. Makaukset merkataan. Ensimmäiseltä kulmalta lentoon lähtenyt lintukaan ei aiheuta ongelmia. Toinen kulma pienellä takalenkillä. Kaadosta ensin ohi, mutta Tuuli huomasi että jotakin puuttui ja haki sorkan. Se napattiin suuhun. Rauhallisuutta ja malttia työhön, niin tältä koiralta voi odottaa loistavaa tulevaisuutta.

 

 

NÄY  

Haukipudas 30.5.2010,ryhmänäyttely, tuomari Tuula Pratt

Junioriluokka: EH JUK 3

  

Oikeat pään linjat, miellyttävä ilme. Hyvä kaula. Pitäisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä. Eturinta ja runko vielä kovin kevyet. Hieman luisu lantio, alaskiinnittynyt häntä. Riittävät takakulmaukset. Vapaat liikkeet, joissa voisi olla enemmän ulottuvuutta. Hyvä turkki.

 

  

NOU 

Ylikiiminki, 29.5.2010, tuomari Vesa Turunen

Nou 1

 

Sos. käyttäytyminen            Suhtautuu ystävällisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin

Uimahalu                                   Syöksyy veteen, ui mielellään

Hakuinto                                    Hakee reippaalla vauhdilla koko tehtävän ajan, löytää nopeasti

                                          riistaa

Noutohalu                                 Ottaa linnut oma-aloitteisesti, samoin kanin

Nouto-ote                                  Syvät, hyvät otteet linnuista ja kanista

Palauttaminen                         Nopeasti suoraan ohjaajalle käteen

Reagointi laukaukseen        Kiinnostunut

Itseluot. ja aloitekyky          Selvittää jäljen ja osoittaa hyvää itseluottamusta koko kokeen

Yhteistyö                                    Hyvässä yhteistyössä

Yleisvaikutelma                      Innokas koira joka suorittaa annetut tehtävät vaivatta ja 

                                                        osoittaa hyviä taipumuksia