Esittely

Riitta_pieniOlen Riitta Heikkinen Oulusta.

Tieni koiraharrastajaksi alkoi 1993, jolloin minulle tuli ensimmäinen oma koira, kultainennoutajauros Popedus, kutsumanimeltään Herttua. Herttuan kanssa harrastimme enimmäkseen MEJÄä, kuitenkin koiran omistamisen myötä tutustuin muihinkin lajeihin, sekä lähdin mukaan yhdistystoimintaan. Aiemmin olin SNJ:n mejätoimikunnassa mukana puheenjohtajana ja jäsenenä , ja nyt edelleen toimin OSN:n ja Pohjois-Pohjanmaan Kultaiset ry:n johtokunnassa sekä toimikunnissa. Tätä kautta tuli uusia koiraharrastajia ja ystäviä, joiden kanssa touhuamme niin maastoissa kuin kokouksissakin.

Tällä hetkellä kanssani asuu kaksi labradorinnoutajatyttöä, Sara ja Tuuli. Minulle on aina ollut mieluisaa liikkua luonnossa, ja se on vaikuttanut siihenkin mitä mieluiten teen ja harjoittelen koirieni kanssa, siis jäljestämistä ja noutoa. Jäljestäminen on siis minulle tuttua jo vuosien takaa. Noutouraa aloittelimme Saran kanssa, kuitenkin pääosin olemme opetelleet ja edistyneet siinä Tuulin kanssa rinnan, treenien ja kokeiden myötä, eihän minulla aiemmin juuri ollut kokemusta noutajan ohjaajana toimimisesta.

Olemme päälajien lisäksi harrastaneet  muutakin, vesipelastusta ja tokoa  sekä käyty näyttelyissä, ja onnistuneitten suoritusten myötä olenkin saanut todeta labradorinnoutajan olevan monipuolinen harrastuskoira. Jos se laji, jota harrastaa on mieluista ja koira nauttii, ohjaajankin on ilo tehdä yhdessä koiran kanssa!

Toko_nome-12-062 img_2140 tuuli_nome12-032