Onnea 3-vuotiaille Corianderseille!

pusu 3v

Onneksi olkoon Sara!

Meidän Sara täyttää tänään 10 vuotta, onneksi olkoon ihanalle koiraystävälleni!
16.3.2016

sara 10v

Hyvää Juhannusta!

Toivottavasti sateisen ja kylmähkön kesän alun jälkeen saadaan kuivempia kelejä. Ainakin lupailevat tästä viikonlopusta alkaen lämpimämpää, jää nähtäväksi. Oikein hyvää Juhannusta joka tapauksessa!
Kasvattajan sydäntä lämmittää edellisen tiistai-illan taipumuskokeen tulokset, Ylikiimingin kokeessa sekä Ike (C.Goodwind) ja Bolt (C.Eveningwind) saivat tuloksen NOU 1, onneksi olkoon ohjaajille Heikille ja Kirsille!!
Tuuli jäljesti viikko sitten Siikalatvalla VOI 1 -tuloksen, mutta pisteet eivät edelleenkään olleet korkeat, hyvää työtä muutoin mutta liian kiire kaadolle, osa makauksista taas jäi huomiotta.
Minulla vähän vastustaa mm netin toimivuuden kanssa, mutta koetan päivittää tärkeimpiä asioita, kaipa sen joskus saa toimimaan...
19.6.215

Onnea Tuulille!

Iso onnittelu ja rapsutus Tuulille 6-vuotissyntymäpäivänä! Onnea myös kaikille sisaruksille!
Tuuli odottaa kovasti metsälenkin jälkeen luvattua syntymäpäivä"kakkua"....
8.6.2015

Tuu kieli

Pyhäntä

Mielenkiintoinen pidennetty viikonloppu Pyhännällä!

Mentiin paikalle Lean kanssa jo torstai-iltana,  suunniteltiin tulevaa mejäkoetta ja saunottiin Pyhännän mahtavassa saunassa.Oikein leppoisa ja mukava tunnelma! 
Perjantaina sitten voitiin viedä lähtölaput kiirettä pitämättä, ulkoiluttaa koirat ja nauttia alkukesän tunnelmista, kun luonto on kauneimmillaan herkän vihreän sävyissä. Illemmalla paikalle saapui muitakin, ja illanvietto sujui rattoisasti.
Lauantaina oli jonkin verran säätämistä kokeeseen liittyen, mutta jäljet tehtiin ja koe alkoi rullaamaan eteenpäin. Iltapäivällä kävin koirien kanssa pitkällä lenkillä kera pienen damitreenin, jossa Pusu opetteli jyrkästä rannasta nousemista ensin vähän hädissään, mutta sieltä koira vain pinnisti itsensä ylös : ) . 
Sunnuntain mejäkoe sujui mielestäni onnistuneesti, vaikka pitkä päivä tietysti oli kaikille. Tuulin kohdalla ei mennyt ihan nappiin, koira teki todella hyvän työn muutoin, vaan kuten tuomarikin kirjoitti ".....mutta ne makaukset.." . Pitänee keskustella Tuulin kanssa pitkään ja vakavasti aiheesta?
31.5.2015

Luokkavoittajat : )

Mielenkiintoinen viikonloppu Muhoksella mejäkokeessa, lauantaina tosi kova myrsky joka kaatoi puita pitkin ja poikin, ja niitä makasi myös teiden poikki, jäljenteosta palatessa osa porukasta jäi sitten odottelemaan pelastavaa kirvestä... Samainen myrsky oli aiheuttanut paljon harmia myös muualla, varsinkin Kainuussa. No, jäljet saatiin maastoon ja sen puoleen kaikki ok.

Sunnuntaina oli jo hyvä sää. Koe oli Suomen Rottweileryhdistyksen Pohjois-Suomen alaosaston järjestämä, ja hyviä tuloksia tuli ihan mukavasti. Pusu osallistui kokeeseen, ja tänään Pusu jäljesti hyvin, pieni työtapaturma sille sattui toisella kulmalla, joka jäi merkkaamatta, mutta olen todella tyytyväinen koiraani: AVO 1 -tulos 46 pisteellä, hyvä Pusu! Nyt sitten voittajaluokan katkoa treenaamaan... : )
Pusu oli avoimen luokan luokkavoittaja, ja Kaisan Foxi voitti pistein VOI 1 / 49 p voittajaluokan. Ohessa kuva luokkavoittajista. 

Rottweileritkin osoittivat kykynsä myös verijäljellä, viidestä osallistujasta neljä sai tuloksen, niistä 3 ykköstä : )) Kiitos toimikunnalle ja tsemppiä myös jatkoon!
24.5.2015

Luokkavoittajat

Mejäilyä

Jälkiä ja jäljestäjiä katsottiin nyt urakalla keskiviikkoillasta saakka! 

Pidimme OSN:n järjestämän mejäkurssin helatorstaina, teoriosuus käytiin läpi keskiviikkoiltana ja helatorstai kului metsässä ensin jälkien teossa ja myöhemmin seurattiin miten aloittelevat koirat suoriutuivat uudesta tehtävästään.... ja suoriutuivatkin hyvin! Toivottavasti saadaan lisää harrastajia lajin pariin. Kiitos toimikunnalle sekä mejäylituomari Lea Foudilaiselle!!

Kylmähkö viikonloppu kului sitten mejäkokeen parissa Hailuodossa. Osallistuimme kokeeseen Tuulin ja Pusun kanssa, Pusu läksi pari kertaa jäljeltä katsastamaan hirvenjälkiä hukalle saakka, mutta sai kuitenkin tuloksen AVO 3. Tuuli teki työtä omaan tapaansa, tänään se riitti VOI 1 -tulokseen pistein 47. Onnea Foxille ja Hymylle huippusuorituksista, molemmilla VOI 1 / 49p !
Pusun jäljen tuntumassa lekotteli kyy, huh ja hyi, onneksi koira ohitti sen juuri senverran kauempaa ettei mitään tapahtunut! Ohjaajalla heitti sydän voltin kun opas siitä varoitti.
17.5.2015

Hakukurssilla

Tänä viikonloppuna alkoi olla kesän "meininkiä", kun suurin osa ajasta kului ulkona maastossa : )

Eilen, lauantaina osallistuimme Pusun kanssa OSN:n Hankinomeen, jokavuotiseen epäviralliseen kauden avajaisnomekisaan. Huonosti meni : ( ! Ensimmäinen rasti oli markkeeraus ja sitten samaan kohtaan ohjaus, mutta valitettavasti Pusu ei löytänyt markkeerausdamia, ja kun lähetin ohjaukseen koira ei enää uskonut että siellä jotakin olisi - joten nollille meni koko rasti-  snif - muutoin, mutta koska koirani oli niin tottelevainen, istui rauhassa odottamassa ylimääräistä aseen latausta, ja tuli heti viivasuoraan pillillä kutsuessa, tuomari antoi pari pistettä siitä. Hakualueella Pusu toimi hyvin. Jäätiin tietysti viimeisten joukkoon palkintoja jaettaessa, mutta ainakin tiedetään mitä pitäis treenata....

Tänään sitten Tuuli osallistui pk-hakukurssille. Hieno päivä kaikkineen, ilma suosi ja kaikki kurssille osallistuvat koirat innostuivat lajista, hyvän kouluttajan Katja Sulkalan ohjaamana! Tuuli oli niin onnellinen, iloinen ja innostunut: metsästä löytyi ihmisiä jotka kehuivat ja .... antoivat kaiken kukkuraksi palkkaa siitä kun  hän häntä heiluen heidät löysi puun ja puskan takaa!! 
Jatkamme vielä yhden illan verran 22.4 kurssia, sitten pitää harjoitella kukin omassa porukassaan. Toivottavasti saataisiin aika ja porukka riittämään, koska koirat selvästi nauttivat lajista!
Ohessa kuva tauollta.
12.4.2015

pkhaku koulutus


Riihimäki 28.3.15

Olihan hieno viikonloppu!

Perjantaina ajelimme Pusun kanssa kahden kohti Hämeenlinnaa, Tuuli ja Sara jäivät nauttimaan huomiosta ja rapsutuksista vanhempieni luokse. Kaunis kiitos Hetalle yösijasta Hämeenlinnassa! Lauantaina meillä sitten oli varsinainen koulutuspäivä Riihimäen Seudun Kennelkerho ry:n hallilla ja majalla. Koulutukseen osallistuivat Miian (Kennel Ruokorapseen) kasvatteja, ja Tuulin pentueesta Pusun lisäksi Mustiina ja Tinka. Hienoja koiria näistä kahdesta kasvatistani oli kehkeytynyt, ylpeänä seurasin molempia koiria koulutuksessamme!
Kouluttajina toimivat Ada Pykäläniemi ja Miia Saxholm, ja erinomaisesti kouluttivatkin - arvioituaan koirien tason he antoivat hyviä vinkkejä ja neuvoja ohjaajille, joten nyt saatiin hyviä eväitä jatkoon. Iso Kiitos molemmille!
Pitkältä tuntui matka kun läksimme Pusun kanssa illansuussa Kajaania kohti, vaan kaikki sujui kuitenkin hyvin. Sara ja Tuuli ottivat meidät "yösyännä" iloisena vastaan - mutta herätettiin ehkä koko naapurusto vanhempieni lisäksi, kun päästin Pusun vielä aidatulle takapihallemme, josta läksikin pihapupu yömakuultaan karkuun - ja Pusu perään ... Pillitysten ja karjumisen jälkeen tämä koiruuteni palasi kieli melkein takajaloissa roikkuen, ja ihmetteli miksi hän on toisellapuolen aitaa kuin minä. No, loppu hyvin ja sillai : )) 
Kuvia kouluttajista ja koirista ohjaajineen.
1.4.2015

Tytötm

Kouluttajatm

Raija ja Tinkam

Eveliina ja MustiinamRiitta  Pusum

Onnittelut Saralle!

Isosti Onnea rakkaalle Saralle, joka täyttää tänään 9 vuotta! Ja onnea myös Saran sisaruksille!
16.3.2015

sara maastossa

Sivu 1 / 19